fbpx
Krav Maga kurs “Get Tough” 749x500 - Krav Maga kurs "Get Tough"
279

Krav Maga kurs “Get Tough”

Od 11.maja 2019. godine IKMF Serbia realizuje kurs Krav Mage pod nazivom „Get Tough“ u Štark Areni u Beogradu. Kurs će trajati 2 meseca i obuhvataće osnovne i napredne tehnike i taktike Krav Mage.

ZBOG ČEGA OVAKAV KURS?

Zbog dve stvari.

Prvo jer ne postoji ništa dobro u tome da budete nespremni i ranjivi a sposobnost da reagujete pravilno, reagujete preventivno i pravilno procenite situaciji koja može ugroziti život i telo je neprocenjiva veština koju u današnjem svetu jednostavno morate posedovati. Sposobnost da zaštitite sebe i svoje bližnje je najvažnija životna veština koju možete posedovati. Menjali bi ste sav svoj novac, najbolji benč pres ili najbolji rezultat na maratonu za sposobnost sa zaštitite sebe, svoju porodicu ili osobe koje volite u tom momentu. Ovaj kurs vam pruža tu sposobnost u kratkom roku.

Drugi razlog je konkretnije prirode. Standardni grupni trening je, sam po sebi takav, da se napor mora prilagoditi svim vežbačima. Nekim učesnicima će to biti dovoljno, nekim i mnogo, a neki će i dalje želeti jači, oštriji trening. Ovaj kurs upravo to pruža. Intenzitet. Tvrd trening. Stalnu borbu, izazove i izdizanje iznad teškoća.

NCP 1133 1024x683 - Krav Maga kurs "Get Tough"

ŠTA ĆU NAUČITI NA KURSU?

Krav Maga sistem samoodbrane koji uči kako preduprediti, suočiti se i prevazići svaku vrstu nasilja i napada. Krav Maga priprema u oblastima samoodbrane, samozaštite, borbenih veština, kao i veštini odbrane drugih i sve to na jedinstven i razumljiv način.

Program obuhvata teme rane identifikacije opasnosti i ranog rešavanja konflikata, sa akcentom na učenje tehnika odbrana od najčešćih napada koji se mogu desiti na ulici, na parkingu, automobilu, baru itd i pravilnog postupanja nakon incidenta.

NCP 4097 1024x683 - Krav Maga kurs "Get Tough"

Pored toga, program stavlja akcenat na trening metode koje treba da izgrade samopouzdanje i borbeni duh i uče kako da pravilno mentalno reagujete na napad.

Naš cilj je da  polaznike opremimo ne samo alatima za efikasnu samoodbranu već i adekvatnim načinima reagovanja i reakcijama kako bi se ti alati uspešno koristili. Mi dajemo realnost . I prave alate za datu realnost.

Prethodno iskustvo u bilo kojim sportovima ili veštinama nije potrebno upravo iz razloga što je program koncipiran kao jedna samostalna celina tokom koje ćemo postupno podizati nivo fizičke i tehničke spremnosti.

KONCEPT KURSA

Osmislili smo program koji predstavlja brz način da kroz najrealističniji trening  usvojite najefikasnije Krav Maga tehnike, mentalno očvrsnete, razvijete borbeni duh, dovedete se u formu i razvijete zadovoljavajući opseg taktičkog ponašanja u različitim situacijama.

Kurs je koncipiran kao tzv. “crash kurs”, odnosno kao intenzivan kurs na kome se za kratko vreme prenosi velika količina znanja. Kao ključnu komponentu kursa smo definisali potrebu da se od prvog treninga startuje sa realističnim pristupom treningu. Kurs će biti intenzivan i izazovan u psiho-fizičkom smislu i predstavljaće pravi test vašeg karaktera i volje. Ovo neće biti šetnja kroz park i zahtevaće dobru dozu posvećenosti, ali garantujemo da ćete nakon kursa, ne samo usvojiti neophodne veštine, već biti i izrazito ponosni na sebe.

Kurs će obilovati borbenim drilovima, drilovima odlučnosti, stres drilovima, borbom i različitim vrstama nadmetanja. Akcenat programa je stavljen na realističnost i stoga će se program dobrim delom sprovoditi i na realističnim lokacijama na kojima ćemo rešavati konkretne scenarije.

 

Sadržaji kursa su podeljeni u 2 kategorije:

 1. izgradnja bazičnih veština /u sali/
 2. scenario trening /na realnim lokacijama/

Akcenat na izgradnji bazičnih veština će biti u prve dve nedelje kursa i podrazumevaće usvajanje osnovnih pokreta, principa I onog što predstavlja kičmu našeg sistema.

Nakon toga, u igru ćemo uključiti i scenario trening na realističnim lokacijama, koje će  uključivati:

– trening u uslovima smanjene vidljivosti

– trening u baru

– trening u automobilu i oko automobila

– trening u zatvorenom prostoru

– odbranu od više napadača

– upotrebu priručnih sredstava i tzv. “last resort” tehnike

– odbrane od naoružanog napadača

– različite vrste scenario treninga

Takođe, imaćemo gostujuće instruktore iz inostranstva sa velikim iskustvom u podučavanju Krav Mage, koji će nam preneti svoj jedinstveni pristup i pogled na Krav Magu.

TERMINI

Predviđeno je da se kurs održava subotom i nedeljom u prepodnevnim satima. Treninzi će trajati po 2 sata svakog dana, dok će trening na realnim lokacijama ponekad trajati i malo duže.

NCP 6604 - Krav Maga kurs "Get Tough"

ŠTA JE POTREBNO ZA KURS

Pored sportske odeće bez metalnih i plastičnih delova, za scenario trening /trening na realnim lokacijama/ će vam biti potrebna svakodnevna odeća /preporučujemo da iskoristite neke stare farmerke I duks/. Jedini komad opreme koji će vam biti potreban za kurs su rukavice i suspenzor /štitnik za genitalije/. Rukavice od 12oz kupite ili pozajmite ali one su neophodan komad opreme za ovaj kurs.

REZIME

Šta sve možete naučiti tokom trajanja programa:

 1. Udarce rukama i nogama
 2. Preventivno delovanje
 3. Jednostavne odbrane od udaraca, držanja, hvatova
 4. Borbu u parteru
 5. Trening borbenog mentaliteta izraelske armije
 6. Mentalni sklop koji je potreban da biste iz konfliktne situacije izašli neozleđeni
 7. Prevazilaženje početnog šoka nakon što primite udarac
 8. Drilove odlučnosti koji treba da unaprede voljne osobine
 9. “Situational awareness” – opreznost i procenu okruženja
 10. Upotrebu priručnih sredstava za samoodbranu
 11. Najprimenjivije tehnike borbenih veština
 12. Zdrav način za unapređenje samopouzdanja
 13. I pored svega toga, značajno ćete unaprediti kondiciju

CENA KURSA

Cena kursa je 10000  dinara i može se platiti u dve rate, tačnije, prvi deo na prvom treningu i drugi deo nakon mesec dana.

Broj mesta je, zarad optimalnog rada, ograničen. Prijavite se putem email-a ili na broj telefona 069 222 92 72.

Top