Kurs samoodbrane za zene 749x500 - Kurs samoodbrane za žene
152

Kurs samoodbrane za žene

Od 1. oktobra 2019. godine IKMF Serbia po četvrti put održava tromesečni kurs samoodbrane za žene u Beogradu.

Zbog čega je neophodna ovakva akcija?

Žene mogu biti izložene nasilju bilo gde i bilo kada: na radnom mestu, na ulici, na koncertu, u prodavnici, u javnom prevozu, od strane poznanika ili potpunih stranac.

Ne postoji ništa dobro u tome da budete nespremni i ranjivi a sposobnost da reagujete pravilno, reagujete preventivno i pravilno procenite situaciji koja može ugroziti život i telo je neprocenjiva veština koju u današnjem svetu jednostavno morate posedovati.

Žene bi trebalo da poznaju osnove samoodbrane jer moraju da, u svom arsenalu, poseduju znanja i prave alate kojima mogu odlučno da se odbrane. I to ne alate koje se  mogu  zagubiti u torbici, zaboraviti na polici i sl, već one koje niko ne može da vam oduzme.

 

 

Kako će mi pomoći treninzi i šta je to što ću izgraditi na njima?

Krav Maga sistem samoodbrane koji uči kako preduprediti, suočiti se i prevazići svaku vrstu nasilja i napada. Krav Maga priprema u oblastima samoodbrane, samozaštite, borbenih veština, kao i veštini odbrane drugih i sve to na jedinstven i razumljiv način.

Kurs samoodbrane za žene obuhvata teme psihološkog i fizičkog reagovanja na stres, preventivnih obrazaca ponašanja, rane identifikacije opasnosti i ranog rešavanja konflikata, sa akcentom na učenje tehnika odbrana od karakterističnih napada usmerenih ka ženama, kao i pomoći trećem licu.

Pored toga, program uključuje trening metode koje treba da izgrade samopouzdanje i borbeni duh i uče kako da pravilno mentalno reagujete na napad.

Naš cilj je da povećamo nivo samopouzdanja i osnažimo učesnice, izgradimo pravilne stavove i percepcije i tako promenimo način razmišljanja. Želimo da ih opremimo ne samo alatima za efikasnu samoodbranu već i adekvatnim načinima reagovanja i reakcijama kako bi se ti alati uspešno koristili. Mi dajemo realnost . I prave alate za datu realnost.

Prethodno iskustvo u bilo kojim sportovima ili veštinama nije potrebno upravo iz razloga što je program koncipiran kao jedna samostalna celina tokom koje ćemo postupno podizati nivo fizičke i tehničke spremnosti.

NCP 0029 1024x683 - Kurs samoodbrane za žene

Zašto verujemo u naš način rada?

Zbog dve stvari. Znanja  i atmosfere. Programi samoodbrane za žene su nešto što je specijalitet IKMF-a i polje gde poseduje ogromno znanje. Programi za dame su nešto što naša matična organizacija IKMF sprovodi sa velikim uspehom širom sveta već više od 20 godina. To znanje su nam preneli vrhunski instruktori sa višedecenijskim iskustvom u Krav Magi.

Pored toga, duboko verujemo da su atmosfera na treningu i odnos prema vežbačima esencijalni za dobro učenje. I zato nam je atmosfera na treninzima jako važna. Zato i negujemo pozitivnu i podsticajnu atmosferu, gde se svi učesnici ohrabruju da dostignu svoje ciljeve i gde se cene trud i postignuće, uprkos tome što uvek vežbamo stvarno i realistično. Vikanje, vojni dril i slične stvari nećete pronaći u našim salama.

Koje su komponente programa?

Osmislili smo program koji predstavlja idealan balans između postepene izgradnje kondicije, samopouzdanja i veštine s jedne i realističnog treninga, potpunog i celokupnog Krav Maga iskustva sa druge strane. Jer ono što vam mi dajemo je upravo realnost.

Program će se sprovoditi utorkom i četvrtkom u trajanju od 60 minuta.

Program će biti obogaćen sa  dodatnim terminima petkom i subotom koji će se koristiti za obnovu i specifične teme koje treba da podupru aktivnosti sa redovnih treninga. Dodatne aktivnosti će uključivati sledeće elemente:

 • predavanja /o konceptima koji treba da pruže celovito shvatanje koncepta samoodbrane/
 • simulacije /sa napadačima u punom oklopu/
 • treninge na otvorenom / raznovrsne i specifične lokacije /
 • treninge na specifičnim lokacijama /automobil, bar, garaža itd/
 • dodatne radionice

NCP 1189 1024x683 - Kurs samoodbrane za žene

 

Ono što je značajna novina od ovog kursa je to što ćemo tokom trajanja kursa aktivno uključiti i psihologa u formi grupe za diskusiju i podršku.

 Šta sve možete naučiti tokom trajanja programa:

 1. Udarce rukama i nogama
 2. Preventivno delovanje
 3. Jednostavne odbrane od hvatova, držanja i gušenja i drugih najčešćih napada
 4. Pravilan način reagovanja na stresnu situaciju i eliminisanje “zamrzavanja”
 5. Mentalni sklop koji je potreban da biste iz konfliktne situacije izašli neozleđeni
 6. Drilove odlučnosti koji treba da unaprede voljne osobine
 7. “Situational awareness” – opreznost i procenu okruženja
 8. Upotrebu priručnih sredstava za samoodbranu
 9. Razbijanje strahova, mitova i upoznavanje sa realnošću napada
 10. Zdrav način za unapređenje samopouzdanja
 11. I pored svega toga, značajno ćete unaprediti kondiciju

 

Cena kursa

Cena kursa je 12000  dinara za prijavu do 10. septembra.

Standardna cena kursa je 13000  dinara i može se platiti u dve rate, tačnije, prvi deo na prvom treningu i drugi deo nakon 20 dana.

Broj mesta je, zarad optimalnog rada, ograničen. Prijavite se putem email-a ili na broj telefona 069 222 92 72.

Postanite jake i sigurne u sebe.

Top