• Radno vreme

  TERMINIX

  PONEDELjAKArena 21:00 - 22:00

  UTORAKArena 21:00 - 22:00Palestra 20:00 - 21:00 i 21:00 - 22:00

  SREDAArena 21:00 - 22:00

  ČETVRTAKArena 21:30 - 22:30Palestra 20:00 - 21:00 i 21:00 - 22:00

  PETAKArena 21:00 - 22:00Palestra 19:00 - 20:00

  SUBOTANEMA TRENINGA

  NEDELjANEMA TRENINGA

 • ⁠⁠⁠069 222 92 72
 • Kontakt

  Želimo da čujemo vaše predloge!X

  ADRESAKOMBANK Arena, Bulevar Arsenija Čarnojevića 58, 11070 Novi Beograd

  OSTAVITE KOMENTAR

  Slanje maila. Sačekajte...

  Hvala na poruci! Odgovorićemo što pre.

  Došlo je do problema prilikom slanja. Pokušajte ponovo.

  Popunite sva polja pre slanja.

NAŠ BLOG

Akcija – besplatni Krav Maga treninzi za žene u Kombank Areni

By Predrag | In Vesti | on November 29, 2016

Svake godine 25.novembra se obeležava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama,  ove godine se pod pokroviteljstvom mnogih organizacija održava kampanja 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama.

Globalna kampanja ”16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama” je počela na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završiće  se 10. decembra kada se obležava Međunarodni dan ljudskih prava.

Verujemo da je za rešavanje društvenih problema potrebna šira društvena akcija, ne samo institucija i ustanova, već i samih pojedinaca i organizacija koje rade u postojećem socijalnom ambijentu. Odlučili smo da ne budemo samo nemi posmatrači već da se aktivno uključimo, na način na koji verujemo da možemo da pomognemo.

Kako sve ne bi ostalo samo na rečima i kako ne bismo bili zagovornici bez delovanja / kakvih je previše danas /, odlučili smo da tokom meseca decembra sve osobe ženskog pola mogu trenirati besplatno Krav Magu na našoj trening lokaciji u Kombank Areni u terminima utorak – četvrtak od 21h / ulaz br.106, ispod severne tribine /.

7e11d04fd7e5040ceacea0b148d41a46

 

Kada se mogu pridružiti?

Treninzima se možete pridružiti bilo kada u decembru, najbolje na samom početku meseca. Prijavite se i samo pojavite na treningu. Bez mnogo komplikovanja.


Zašto ovakva akcija?

Današnje akcije su značajno usmerene na sprečavanje nasilja u porodici i takav fokus je neophodan, posebno ukoliko se uzmu u obzir statistički podaci, koji su poražavajući. Koraci koji su preduzeti i sistem zaštite koji se formira oko nadležnih institucija i ustanova je ohrabrujuć i treba da bude prva instanca u slučaju porodičnog nasilja.

Međutim, nasilje nije isključivo i strogo vezano za ovu socijalnu zajednicu. Žene mogu biti izložene nasilju bilo gde i bilo kada. Na radnom mestu, na ulici, na koncertu, u prodavnici, u javnom prevozu, od strane poznanika ili potpunih stranaca.

Zapamtite, ne postoji ništa dobro u tome da budete nespremni i ranjivi a sposobnost da reagujete pravilno, reagujete preventivno i pravilno procenite situaciji koja može ugroziti život i telo je neprocenjiva veština koju u današnjem svetu jednostavno morate posedovati. Žene moraju da poseduju osnove samoodbrane u svom arsenalu jer na taj način imaju oružje da se odlučno odbrane.


Kako će mi pomoći treninzi? Šta ću izgraditit na treninzima?

Krav Maga sistem samoodbrane koji uči kako preduprediti, suočiti se i prevazići svaku vrstu nasilja i napada. Krav Maga priprema u oblastima samoodbrane, samozaštite, borbenih veština, kao i veštini odbrane drugih i sve to na jedinstven i razumljiv način. Kao takav, sistem se prilagođava pretnjama i napadima sa kojima se suočavaju žene, a uzima u obzir i same specifičnosti pola i prilagođava tehnike kako bi bile što efikasnije i jednostavnije.

Pored toga,Program uključuje trening metode koje treba da izgrade samopouzdanje i borbeni duh i uči kako pravilno mentalno ragujete na napad.. Naš cilj je da povećamo nivo samopouzdanja i osnažimo učesnice, izgradimo pravilne stavove i tako promenimo način razmišljanja.Želimo da ih opremimo ne samo alatima za efikasnu samoodbranu već i adekvatnim načinima reagovanja i reakcijama kako bi se ti alati uspešno koristili.

Ideja je da što više vežbamo na stvarnim trening lokacijama sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi kako bi iskusili realnost. Jr to je ono što mi dajemo. realnost. Ne fensi i atraktivne pokrete. Ne lagano uvrtanje ruku. Mi dajemo realnost . I prave alate za datu realnost.

I još par reči o našem načinu rada.Nama je atmosfera na treninzima jako važna. Zato i negujemo pozitivnu i podsticajnu atmosferu, gde se svi učesnici ohrabruju da dostignu svoje ciljeve i gde se cene trud i postignuće, uprkos tome što uvek vežbamo stvarno i realistično. Vikanje, vojni dril i slične stvari nećete pronaći u našim salama.

Za kraj rezime.Šta sve možete naučiti tokom besplatnog perioda:

 1. Osnovne udarce rukama i nogama
 2. Preventivno delovanje
 3. Jednostavne odbrane od hvatova, držanja i gušenja i drugih najčešćih napada
 4. Pravilan način reagovanja na stresnu situaciju i eliminisanje “zamrzavanja”
 5. Mentalni sklop koji je potreban da biste iz konfliktne situacije izašli neozleđeni
 6. Drilove odlučnosti koji treba da unaprede voljne osobine
 7. “Situational awareness” – opreznost i procenu okruženja
 8. Upotrebu priručnih sredstava za samoodbranu
 9. Razbijanje strahova, mitova i upoznavanje sa realnošću napada
 10. Zdrav način za unapređenje samopouzdanja
 11. I pored svega toga, značajno ćete unaprediti kondiciju

Budite jake, sigurne i spremne. Prijavite se i započnite sa nečim što može biti najbolja prednovogodišnja odluka.

Prijave se vrše putem kontakt forme sa sajta ili na broj telefona 065.40.91.034.

Broj učesnica je ograničen.

NAPOMENA: Akcija se ne odnosi na postojeće članove IKMF-a

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather

No Comments to "Akcija – besplatni Krav Maga treninzi za žene u Kombank Areni"