ikmf1 - IKMF

IKMF

International Krav Maga Federation (IKMF) je jedna od najstarijih Krav Maga organizacija u čijem je osnivanju učestvovao i sam tvorac Krav Maga – Imi Lihtenfeld. IKMF je osnovan  sredinom 90-tih godina kada se javila potreba za uspostavljanjem svetske Krav Maga organizacije, radi širenja Krav Mage u svetu. Od svog  osnivanja IKMF je nastojao da  pruži  izuzetnost u svakom pogledu i da postavi standarde u Krav Maga obuci, instrukciji, inovacijama i odnosu prema učenicima. Ovo nastojanje je prisutno i izraženo i danas.
IKMF je od svog  osnivanja obučio stotine instruktora i svakako je najrespektabilnija i najprepoznatljivija Krav Maga organizacija u svetu i ona koja najdirektnije asocira na autentičnu Krav Magu. IKMF je istinska svetska organizacija, sa filijalama u celom svetu  i sa daljom perspektivom rasta i širenja na područja za sada nedodirnuta Krav Maga sistemom.
Glavi cilj IKMF je da pruži profesionalnu podršku Krav Maga instruktorima, kao i onima koji prate profesionalni put u skladu sa smernicama osnivača Krav Maga, kako u Izraelu, tako i u svetu, i da služi kao krovna organizacija za takve aktivnosti.

km ikonica 1 50x50 - IKMF
70
Zemalja
km ikonica 2 50x50 - IKMF
250 +
Dešavanja godišnje
km ikonica 3 1 50x50 - IKMF
1500
Instruktora
km ikonica 4 1 50x50 - IKMF
1996
Godina osnivanja

FILIJALE NA SVIM MERIDIJANIMA

IKMF je aktivan i prisutan u preko 60 zemalja širom sveta, odnosno u  regionima Severne Amerike, Južne Amerike, Evrope, Australije i Dalekog Istoka.

IKMF dodatna slika - IKMF

STRUKTURA

Na čelu IKMF-a je direktor i glavni instruktor Avi Mojal. Centrala IKMF se nalazi u Izraelu u gradu Rišon Le Zion, pored Tel Aviva. IKMF u svetu predstavljaju visokorangirani Krav Maga eksperti koji čine Globalni Instruktorski Tim /GIT/, regionalni direktori /Representing regional director/ i direktori državnih filijala /Country director/, instruktori i naravno, pre svih, vežbači.

Svaka filijala /IKMF state branch/ se sastoji od državnog direktora, koji upravlja filijalom i koji zadužen za rast organizacije i razvoj Krav Maga u dotičnoj zemlji i sistema instruktora različitih profila i specijalnosti.

Jake veze između filijala i centrale IKMF se ogledaju u seminarima i kursevima GIT-a, direktorskim sastancima ali naročito u razmeni informacija na dnevnoj bazi, koje omogućavaju da se uči na izazovima sa kojima se susreće svaki sektor i da se pruže jedinstvena samoodbrambena rešenja dostupna samo kroz institucije IKMF-a. Veliku važnost IKMF poklanja usavršavanju, prilagođavanju i konstantnoj obnovi tehnika i kvalifikacija kako bi zadržao lidersku poziciju na polju Krav Mage.

ikmf2 - IKMF

KAKO SE ŠIRI ZNANJE

Glavni instrument u širenju krav Maga znanj u svetu je Globalni instruktorski tim. Globalni tim je stvoren kako bi se odgovorilo na stalnu potrebu usavrđavanja i edukacije instruktora, bezbednosnih službi i drugih struktura širom sveta.Globalni instruktorski tim je sastavljen od instruktora koji poseduju višedecencijsko iskustvo u različitim sektorima Krav Mage. Globalni instruktorski tim IKMF se sastoji od Globalnog tima, Kontinentalnog tima i Ekspertskog tima.

instruktori svi pregled 1 - IKMF
instruktori svi pregled 1 - IKMF
Top