krav maga 1m - Krav Maga

KRAV MAGA

Krav Maga je praktičan i taktički sistem koji uči kako preduprediti, suočiti se i prevazići svaku vrstu nasilja i napada. Krav Maga priprema vežbače u oblastima samoodbrane, samozaštite, borbenih veština, kao i veštini odbrane drugih i sve to na jedinstven i razumljiv način. Krav Maga je sistem samoodbrane i borbenih veština nastao u Izraelu za potrebe Izraelskih Odbrambenih Snaga – IDF (Israel Defense Forces). U bukvalnom prevodu Krav Maga znači ”kontaktna borba“.

INSTINKTI I REFLEKSI

Krav Maga nije takmičarski sport, umesto toga to je moderan, praktičan i dokazan sistem samoodbrane zasnovan na posebnim principima i konceptima koji uključuju realne životne situacije. Krav Maga sistemu naučićete da se odbranite od naoružanih i nenaoružanih napadača, brzo rešite ulične tuče, izađete na kraj sa različitim pretnjama. Pored toga, naučićete kako da brzo onesposobite protivnika bez obzira na njegovu veličinu, obuku i borilačko iskustvo.
Krav Magu karakteriše jedinstven, logički i koherentni pristup nasilnim sukobima koji omogućava postizanje visokog stepena efikasnosti za kratko vreme. Sistem je zasnovana na jednostavnim, prirodnim, refleksnim pokretima zbog čega lako uči i usvaja, a izvodi se prirodno i intuitivno. Krav Maga nastaje u tački gde se spajaju nauka I iskustvo.

krav maga 2m - Krav Maga

BRZA OBUČENOST

Krav Maga je nastala u stalnom ratnom okruženju, gde Izraelska vojska nije bila u prilici da potroši mnogo sati obuke na trening borbe prsa u prsa. Upravo zbog toga, Krav Maga je kreirana sa akcentom na postizanje visoke obučenosti i efikasnosti za kratak vremenski period. Ovo se postiže primenom jedinstvenih metoda u treningu i činjenicom da su svi pokreti zasnovani na refleksnim radnjama.

"KRAV MAGA SE SASTOJI OD RAZLIČITIH FIZIČKIH TEHNIKA, ALI TAKOĐE UGRAĐUJE U PRAKTIKANTA JEDINSTVEN MENTALNI SKLOP STVOREN DA OJAČA BORBENI DUH".

"KRAV MAGA SE SASTOJI OD RAZLIČITIH FIZIČKIH TEHNIKA, ALI TAKOĐE UGRAĐUJE U PRAKTIKANTA JEDINSTVEN MENTALNI SKLOP STVOREN DA OJAČA BORBENI DUH".

PRIMENA POD STRESOM

Krav Maga priprema vežbača da funkcioniše u svim okolnostima i situacijama, u svim borbenim okruženjima u skladu sa potrebama, rizicima sa kojima se suočavaju i profesionalnim potrebama. Krav Maga se stalno usavršava pod pritiskom realnih životnih potreba. Krav Maga je idealan i optimalni sistem samoodbrane za sve ljude svih uzrasta, različitih profesionalnih orijentacija i fizičkih sposobnosti. Krav Maga se sastoji od različitih fizičkih tehnika, ali takođe ugrađuje u praktikanta jedinstven mentalni sklop stvoren da ojača borbeni duh. U treningu se primenjuju specifične metode kako bi se simulirao stres i kako bi se vežbači pripremili na surovost i realnost prave borbe za život. Krav Maga uključuje izazovne trening metode koje stavljaju pojedinca pod visok emocionalni i fizički stress i koje su se pokazale kao efikasne u bezbroj pravih borbenih situacija.

krav maga 3m - Krav Maga

PRAKTIČNA ŽIVOTNA VEŠTINA

Zaključak koji se može doneti nakon svega je, da je Krav Maga sistem samoodbrane i borbenih veština koji je najviše testiran u realnim životnim okolnostima i borbi. Sistem neprestano dobija pohvale od eksperata borilačkih veština i onih koji svakodnevno koriste poput vojske, policije, bezbednosnih službi, telohranitelja upravo zbog svoje praktične primene i svog realističkog pristupa samoodbrani. Krav Maga se koristi u najelitnijim specijalnim jedinicama u Izraelu i širom sveta. Krav Maga sistem je osnovao Imi Lihtenfeld, a dalje se razvijao i modifikovao od strane vrhunskih instruktora International Krav Maga Federation /IKMF/.

krav maga 4m - Krav Maga
Top