DSCF1542 749x500 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
7003

Radionica “Kako koristiti biber sprej za samoodbranu”

Zamisli sledeće.
Lik za kog si mislila da te prati, zaista te prati.
Stavila si ruku u torbicu da uzmeš peper sprej,
ali je kasno, njegove ruke su već oko tebe…

Da li bi znala kako da
koristiš biber sprej u
realnoj nasilnoj situaciji?
Možda se prepoznaješ u ovome

Ti voliš druženje, izlaske i uživanje u životu. Bružna si, pažljiva, puna života, pružaš ljubav i boriš se svakog dana u nepravednom svetu oko tebe. Daješ i činiš puno svakog dana. Ali brineš i o sebi. Nisi slepa na naslove oko sebe. Plus, ima taj neki jezivi lik iz ekipe tvog brata zbog kog te jednostavno podilazi jeza. Ili onaj lik sa posla, na poslednjem zajedničkom izlasku sa kolegama, imaš utisak da te je samo pratio da uopšte nije ni bio parkiran tamo gde si i ti. Zato ideš korak dalje od većine kad je reč o sopstvenoj bezbednosti – ne ostaješ samo na priči i razmišljanju, kupila si peper sprej. Ili bar nameravaš da ga kupiš u toku nedelje. Ili čim bude plata.  I tako ćeš rešiti svoju brigu, strah i osećaćeš se sigurnije. Na kraju, koliko teško može da bude, samo treba da izvadim, pritisnem i isprskam lika po faci i očima.

Nisi jedina koja veruje u to.
Ali to je lažno samopouzdanje.
Realnost je drugačija.

Imati nešto i znati da ga koristiš nisu iste stvari. Znaš za onu izreku “bez alata nema zanata”. Skroz je tačna. Ali znaš šta je još tačno? Ako hoću da koristim bilo koji alat, moram da imam i zanat u rukama. Bar ako hoću da ga koristim efikasno i na pravi način. I tako je sa svakim alatom. Koliko god bio dobar i intitivan za korišćenje, ako nemaš veštinu u rukama da ga koristiš svrsishodno, onda nema gotovo nikakvu upotrebnu vrednost za tebe.  Dodaj na sve to, konkretno za peper sprej, situaciju u kojoj će se verovatno koristiti. To je situacija srednjeg ili jakog do ekstremnog stresa. Pod uticajem stresa ili kako bude bude rasla ozbiljnosti situacije tvoja sposobnost da koristiš alat kome nisi vična će drastično da opadne i situacije u stvarnosti su, retko kad, tako jednostavne i crno-bele poput “samo treba da pritisnem i isprskam lika po očima”.

Pored toga, odmah sad mogu da navedem bar 5 stvari koje sigurno radiš pogrešno sa peper sprejom zbog kojih ne bi mogla da ga upotrebiš u stvarnoj i ozbiljnoj životnoj situaciji. Manjak zanata/treninga u korišćenju i rukovanju je jedan od top 5, ali nije jedini. A zapravo, peper sprej, može da bude jako koristan alat, pogotovo za osobe koje nemaju nikakvog treninga u samoodbrani jer im omogućava da popune tu prazninu između realne potrebe i nedostatka adekvatnog treninga na način na koji retko koji alat to može da uradi. Može da ti pruži pravu sigurnost utemeljenju na samopouzdanju koje proističe iz znanja kako da ga koristiš u različitim scenarijima, a ne samo lažnu sigurnost koju ti uliva činjenica da ga poseduješ. Lažno samopouzdanje ti neće pomoći u stvarnosti pogotovo kad te lupi adrenalinski koktel i kad ti se “odseku ruke i noge”. Samo kad bi znala kako pravilno i efikasno da ga primeniš u zavisnosti od situacije.

Ali ne mora da bude tako.

Postoji način da naučiš kako stvarno da efikasno koristiš peper sprej, tako da bude i jezgro tvoje sposobnosti da se braniš ali i produžetak jedne celovite strategije i taktika koje treba da učine da budeš sigurna. I to na način koji odgovara stvarnosti.

Radionica “Kako koristiti peper sprej” može biti prvi korak.
Najkompletnija edukacija o upotrebi biber spreja
koju ćeš pronaći.
Upotreba biber spreja u realnim dinamičnim situacijama
Način da svaka žena postane osnažena

Naša radionica je osmišljena da vas nauči svemu što treba znati o korišćenju biber spreja kao sredstva za samoodbranu u realnom svetu. Naučićete kako da efikasno koristite biber sprej u različitim situacijama i dati vam samopouzdanje koje je potrebno da bi se osećale sigurno i bezbedno gde god da se nalazite. Samopouzdanje utemeljeno na znanju, iskustvu i kompetencijama, ne na praznim i pogrešnim uverenjima.

2 6 500x500 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
NCP 0156 500x500 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Edukacija koja vas priprema od A do Š

Na radionici ćemo pokriti sve, od odabira pravog biber spreja za vas, kako i gde ga nositi do toga kako ga pravilno i efikasno koristiti u raznovrsnim scenarijima bilo da vam je kanister u ruci ili morate da ga potegnete. Naučeno ćemo testirati u jednom sveobuhvatnom scenariju koji treba da maksimalno replicira stvarnu situaciju.

Iza isključivo fizički taktika: pun spektar samoodbrane

Na ovoj radionici ćemo vas naučiti ne samo kako da efikasno koristite biber sprej već ćemo vam pokazati i kako da ostanete svesni svog okruženja i kako da izbegnete opasne situacije. Dakle, ne samo da ćete naučiti najupotrebljivije taktike i tehnike za upotrebu peper spreja već i najpouzdanije taktike za izbegavanje i prevazilaženja nasilja pre nego što se uopšte desi i da upotreba peper spreja bude samo krajnje sredstvo.

Tako izgleda dobar obrazac ponašanja: prevencija kao prioritet + odbrana kao poslednje sredstvo.
3 4 500x500 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Ako se pitaš šta ćeš dobiti naučiti na radionici, to su…

PRINCIPE, TAKTIKE I TEHNIKE UPOTREBE BIBER SPREJA

Na radionici ćeš naučiti bazične i napredne taktike i tehnike upotrebe peper spreja u zavisnosti od težine situacije, tipa napadača ili nasilnika, kao i jednostavne principi će vam omoguiti da jednu naučenu tehniku primenite na bezbroj scenarija u stvarnosti. Videćeš kako da maksimalizuješ prenosti peper spreja i kako da minimalizuješ mane.  Pokazaćemo ti šta je najbolja opcija u zavisnosti od toga gde je napadač, zatim šta da radiš kad već imaš peper sprej u ruci, kako da brzo opremiš sebe peper sprejom (potegneš) i šta da radiš ukoliko ti ili peper sprej zakažete.

STRATEGIJE ZA IZBEGAVANJE I SUOČAVANJE SA NASILJEM

Upoznaćeš koje su ti strategije na raspolaganju da izbegneš, preduprediš ili ako je potrebno da se suočiš sa nasiljem i kako se u svaku od tih strategija uklapa peper sprej. Naučićeš i osnovne tehnike odbrane i napada jer uvek se može desiti da svaki alat, pa i biber sprej zakaže. Naučićeš slabe tačke, koji su jaki alati na tvom telu, čime da udariš slabe tačke i kako da udariš da stvarno boli.

NAUČIĆEŠ KAKO MOŽEŠ DA POSTAVIŠ GRANICE KOJE ĆE BITI TVOJA LINIJA ODBRANE

Da li ti se nekad desilo da nešto nisi želela ali si ipak rekla “DA”? Da li ti stvara nelagodu to kad ti poznanik ili kolega dodiruje kosu ili ramena, ono kao prijateljski, ali ti ne želiš da ispadneš nepristojna i sasečeš to ponašanje? Uvidećeš koliko su važne granice u samoodbrani, kako da ih postaviš da ih i zašto je postavljanje granica neodvojive od upotrebe peper spreja, kao i zašto su granice tvoja najbolja dugoročna strategija da budeš bezbedna.

KAKO DA PRAVILNO REAGUJEŠ POD EKSTREMNIM STRESOM I PREVAZIĐEŠ NEGATIVNE EMOCIJE

Ako bi trebalo da izaberem samo jednu stvar  iz samoodbrane koju bih morao da znam to bi bila KONTROLA STRESA. Ili straha, emocionalnog uzbuđenja, nazovite kako hoćete. Ko upravlja strahom, upravlja borbom. Ako dođe vreme da upotrebiš ovaj trening, bićeš spremna. Bez oklevanja. Bez straha. Tokom radinoce ćeš biti podvrgnuta posebno odabranim metodama koje će ti pokazati kako možeš da se nosiš sa stresom nasilne situacije, kako da kontrolišeš svoje emocionalno uzbuđenje i da ti pokaže šta sve može da uradi tvoj borbenih duh..

SHVATIĆEŠ METODE I TRIKOVE KOJE KORISTE RAZLIČITI PRESTUPNICI

Na radionici ćete dobiti jasan uvid kako funkcionišu različiti tipovi nasilja i nasilnika kao i  taktike će funkcionisati prilikom suočavanja sa potencijalnim napadom, kao i one koje treba izbegavati. Na dodatna 2h predavanja, koja su jedan od bonusa radionice ćeš podrobnije upoznati  šta pokreće različite tipove napadača i kakva je dinamika nasilne situacije za svaki od tipova. Upoznaćeš kako rade i šta žele napdači, kako da prepoznaš i izbegneš njihove zamke.

PUCAĆEŠ OD SAMOPOUZDANJA UTEMELJENOG NA TVOJIM KOMPETENCIJAMA

Mi verujemo da samopouzdanje proizilazi iz znanja i tako što iznova radiš ono što te je nekad plašilo. To je taj “krug kompetencija-samopouzdanja” koji počinje sa akcijom. Sa akcijom imamo polaznu tačku za razvoj kompetencija, jer ne možemo biti dobri ni u čemu dok ne probamo. . Jednom kada počnete da radite stvari koje su vas nekada plašile vaše samopouzdanje se povećava, a kada smo sigurniji, pokušavamo nove stvari i učimo, ponovo dobijajući još više kompetencija

DOBIĆEŠ ONO NAJVAŽNIJE-REALISTIČAN TRENING KOJI REPLICIRA STVARNOST

Osetićeš kako izgleda stvarni napad kroz potpunu replikaciju stvarnosti, simulacije i “role play” trening sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi. Iznenadilo bi te na koliko mesta gde se uvežbava “realistična samoodbrana” uopšte ne praktikuje ovaj vid treninga. Kad je reč o realističnoj odbrani, simulacije, scenariji i “role play” su formati treninga koju je teško pobediti i jedini način da se zatvori jaz između stvarne situacije i treninga.

3 8 1024x683 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Šta kažu devojke koje su već završile kurs?
AFdZucry5rj6Dnt8PTcAbaLya12CosCDElgOs dON0Ag8ws954 p rw no edit 50085916360586 150x150 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Marina i dalje vežba tri puta nedeljno, iako je kurs završila pre 4 godine

“Nikad se ranije nisam usuđivala da vežbam bilo šta što ima veze sa kontaktom borbom misleći da to nije za mene i da jednostavno neću moći da se snađem. Sve bi to predstavljalo izlazak iz moje zone komfora, a na to nisam bila spremna. Ili sam tako mislila. Nakon kursa sam nastavila da vežbam, naučila sam kako da se nosim sa fizičkim i emocionalnim stresom, postala sam sigurnija, odlučnija i jača. Za mene-najbolja stvar ikad”.

Marina, Kragujevac

Jelena kurs za zene h188 150x150 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Jelena tvrdi da joj je učešće na kursu i dalje jedna od najboljih odluka koju je donela

“Učestvovala sam na kursu samoodbrane za žene i to mi je bila jedna od boljih stvari koje sam uradila za sebe. Tokom kursa postala sam svesnija opasnosti kojima su žene svakodnevno izložene, ali sam stekla i dobar uvid u psihu napadača. Sada se, uz naučene taktičke veštine za prevenciju napada, ali i tehnike samoodbrane osećam daleko sigurnije. Zbog ovog efekta sam nakon kursa morala da nastavim sa redovnim treninzima”

Jelena, Beograd

Testimonial Milica TRENING h188 1 150x150 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"
Milica i njeno iskustvo su primere kako i nakon napornog dana možeš da pronađeš snagu i učiniš nešto dobro za sebe

“Kreneš na trening, govoris sebi zašto ovo sebi radim nakon čitavog dana, šta će meni ovo u zivotu,ali ideš…a onda prođes kroz vrata sale i šta se dogodi? Celokupan stres dana i života, jednostavno svega, ostane ispred, a ti vidiš sve te ljude koji su došli isto kao i ti, da postanu bolji.I onda kreće….adrenalin skače,osmeh ne spada sa lica. I na kraju,budeš zadovoljan i srećan sto si dosao,bukvalno potpašeš sebe po ramenu”.

Milica, Beograd

Da li ste spremne da zaštite sebe?
… a sve u svrhu toga da hodaš sigurno

Radionica traje 3 sata ili 180 minuta, od čega je 160 minuta predviđeno za samu radionicu gde ćete naučiti principe, taktike i tehnike upotrebe biber spreja, posebne vežbe i drilove da budete sigurne da ste sve ovo i naučile i 20 minuta za simulaciju i sumiranje simulacije. Radionica se sastoji od upoznavanja sa strategijama samoodbrane, korišćenjem biber spreja kompatibilno sa izabranim strategijama, refleksnim tehnikama Krav Mage, taktikama za izbegavanje sukoba i metoda koje garantuju transfer znanja kako bi na kraju polaznice bile sposobne da se obrane od širokog spektra situacija u kojima se mogu naći, a da kod sebe imaju biber sprej.

Pored toga u radionicu su uključeni i sledeći besplatni bonusi:
BONUS 1: Besplatna predavanja

Dobijaš i besplatan pristup predavanjima vezanim za samoodbranu, tačnije detaljno objašnjenim strategijama i taktikama koje će ti pomoći da izbegneš i preduprediš nasilje, razumeš šta žele napadači i kako da hendluješ svakog od njih.Ukupno više od 2h negeneričkih predavanja namenjenih isključivo samoodbrani za žene sa primerima.

BONUS 2: 2 besplatna ebook-a

Svim polaznicama poklanjamo  2 ebooka. Prvi “Izbegni nasilje” sadrži sve strategije i taktike koje su ti potrebne da izbegneš nasilje. Drugi “Budite bezbedni” sadrži više od 200 saveta kako da svoju svakodnevnicu i procedure koje će te očiniti tečkom metom, konkretno kako da budeš ono što, u samoodbrani, nazivamo “street smart”.

BONUS 3: Praktikum sa zadacima i dodatnim treningom

Na kraju kursa dobijaš i mini praktikum koji sadrži zadatke koji dodatno će utvrditi sve ono što si naučila na radionici, a odnosi se na fizičke veštine. Pored toga, u njemu ćete pronaći par vežbi koje će unaprediti tvoje preventivne obrasce ponašanja i koje možete da izvršite u realnom svetu kako biste postali teška meta, tj. osoba koju nije lako iznenaditi.

BONUS 4: 15% popusta za Kurs samoodbrane za žene “Atena”

Sve učesnice radionice dobijaju i vaučer za popust od 15% na naš kurs samoodbrane za žene “Atena” koji mogu da iskoriste u roku od 365 dana.

Sad se već sigurno pitaš kad se održava radionica i koliko košta. Hajde odmah da pređemo na to i rešimo nedoumice.

Realna cena ovakve radionice sa svim bonusima je bar 40 eura, jer ovakav nivo edukacije, strukturu kursa i  alate koje koristimo da bismo imali što bolji transfer znanja  nećete pronaći nigde. I to nije najvažnije. Najvažnije je koliko se mi sami investiramo u razumevanje sadržaja na individualnom nivou svake polaznice.

I pored svega toga, ne želimo da iskorišćavamo novonastalu situaciju koja je stavila samoodbranu za žene pod svetla reflektora i zato dajemo staru “pred Korona” cenu od 2000 dinara za radionicu. 50% radionice se uplaćuje unapred, a 50% pre početka radionice. Instrukcije za uplatu su sadržane u email-u koji dobijate nakon prijave na radionicu.

Termin održavanja radionice je 21.maj od 14:30h  do 17:30h. Radionica se održava u sali u Bulevaru Maršala Tolbuhina ( bivša Goce Delčeva) 38, u sali od 140 kvadrata sa mekom podlogom (tatami strunjače).

3 11 1024x683 - Radionica "Kako koristiti biber sprej za samoodbranu"

Imamo ograničenu broj mesta za ovu radionicu koja će vam promeniti pogled na samoodbranu. Uvek želimo da radimo u grupi optimalne veličine, zato uvek ograničavamo broj učesnica, kako bismo pružili individualni pristup i što bolje preneli suštinu. Onog trenutka kad budemo popunili predviđen broj mesta na kursu, stopiraćemo dalju prijavu.  I još nešto, posle dugo razmišljanja sam odlučio da cena od 2000 dinara važi još samo za ovu radionicu. Posle toga cena ide na minimum 3500.

180 minuta treninga o upotrebi peper spreja

6+ načina da koristite peper sprej efikasno

2+ sata online predavanja sa doživotnim pristupom

2 ebook-a potpuno besplatno

mini praktikum u PDF-u koji će ti pomoći da utvrdiš znanja koja si stekla na radionici

simulaciju sa napadačima u zaštitnoj opremi

Top