3 11 749x500 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
2279

Radionica samoodbrane za žene u Beogradu – Decembar

Zamisli sledeće.
Lik za kog si mislila da te prati, zaista te prati.
Ali to si kasno shvatila, njegove ruke su već oko tebe…

Da li bi znala
šta da radiš u
nasilnoj situaciji?
Možda se prepoznaješ u ovome

Ti voliš druženje, izlaske i uživanje u životu. Bružna si, pažljiva, puna života, pružaš ljubav i boriš se svakog dana u nepravednom svetu oko tebe. Daješ i činiš puno svakog dana. Ponekad posmatraš druge žene oko sebe i samo ti u glavu dođe misao, koju si jednom negde čula, da se svaka 3. žena u toku svog života suoči sa fizičkim nasiljem. I onda se setiš…samo kad bi nestao taj glupi osećaj nesigurnosti i straha. Samo kad ti tih par bučnih likova koji se okupljaju na putu do prodavnice ne bi izazivali osećaj nesigurnosti i neodlučnosti. Ili kad ti jezivi komšija sa sprata ispod koji uvek stoji preblizu u liftu ne bi izazivao osećaj bespomoćnosti. I ne zaboravi onog kolegu zbog kog prevrćeš oči i koji sve lajkuje, šalje poruke i uvek ima neki komentar na poslu koji je na granici degutantnog. Pomalo je i on jeziv. I uvek je nekako tu kad si sama.

Nisi  jedina.

Ako ne preduzmeš ništa i praviš se da te stvari ne postoje, nećeš učiniti da nestanu. Još gore je da čekaš da se neke stvari dogode da bi preduzela nešto. Ali ne mora da bude tako.

Žene treba da budu jake, sigurne i spremne.

Zbog toga je ponekad potrebno da izađeš iz tvoje zone konfora, preuzmeš odgovornost za sebe i uradiš ono što je neophodno da se uradi. Potrebno da pronađeš i veruješ u svoju snagu i kako sve možeš da zaštitiš sebe ili svoje voljene. Bez oklevanja. Bez straha.

Naša radionica može biti prvi korak ka tome.
Ultimativna
radionica
samoodbrane.
Realističan i dokazan sistem koji će ti otkriti tvoju pravu snagu i pokazati da si jača od straha.

Radionica samoodbrane je vrhunski format da se upoznate sa načinima kako možete da zaštitite sebe i izbegnete potencijalno opasnu situaciju. Naša radionica je prilika da usvojite najosnovnije fizičke tehnike odbrane iz Krav Mage i naučite model, taktike i obrazac ponašanja koji će vas održati bezbednim u 95% slučajeva. Na radionici ćete spoznati svoju pravu snagu i načine da pobedite strah. Ovo je najkompletnija radionica samoodbrane koju ćeš ikad pohađati..

#1 prednost kursa: razvijen na osnovu iskustava i podataka iz stvarnosti i testiran u stvarnosti, ne u salama.

Preko 2 i po dekade isprobane prave samoodbrane iz stvarnih životnih situacija je pretočeno u trening za svaku osobu bez obzira na iskustvo i nivo kondicije.

Radionica samoodbrane dizajnirana kroz oči žena, za žene.

Radionica je zasnovna na podacima iz stvarnog sveta, kritičnim informacijama o izazovima sa kojima se suočavaju žene, uzimajući u obzir sve specifičnosti i razlike između muškaraca i žena, kao i prednosti koje žene mogu uspešno da iskoriste.

Iza isključivo fizički taktika: pun spektar samoodbrane.

Ovo definitivno nije još jedna radionica natrpana isključivo fizičkim tehnikama koje se vežbaju u izolaciji bez pružanja pravog konteksta u kom se odvija nasilje. Radionica je zasnovana na najpouzdanijim taktikama za izbegavanje i prevazilaženja nasilja pre nego što se uopšte desi i dokazanim tehnikama za suočavanje sa nasiljem i njegovim posledicama tj. taktikama i tehnikama koje funkcionišu u svakoj fazi konflikta. Na radionici se bavimo pravilnim ponašanjem koje će ti omogućiti da izbegneš i preduprediš nasilje pre nego što dođe do prilike da nastane i da se desi, ponašanjem par sekundi pre napada, šta treba raditi tokom napada i onim što treba učiniti nakon napada.

Tako izgleda dobar obrazac ponašanja: prevencija kao prioritet + odbrana kao poslednje sredstvo.
2 6 500x1000 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
3 4 500x900 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar

STRATEGIJE, TAKTIKE I ALATE ZA IZBEGAVANJE POTENCIJALNO OPASNIH SITUACIJA

Cilj je uvek izbeći situaciju koja može da postane preteća, jer stavljamo jak akcenat na preventivne obrasce ponašanja i ranu identifikaciji opasnosti. Pokazaćemo ti kako da oslušneš i veruješ svojoj intuiciji, kako da na vreme primetiš da nešto nije u redu u tvom okruženju, kako da prepoznaš suptilne znakove da napad predstoji i vrlo važno, taktike kako da smiriš situaciju koristeći prave reči, govor tela I glas.

PRINCIPE, TAKTIKE I TEHNIKE KRAV MAGE KAKO DA SE NOSIŠ SA NASILNOM SITUACIJOM

U devedeset devet od sto slučajeva, odgovor neće biti nasilje. To će biti izbegavanje ili postavljanje granica. Ali onaj jedan put kada je nasilje odgovor, nemojte se zavaravati, tad će to biti jedini odgovor. Savladaćeš  udarce, slabe tačke, kako da udariš da stvrno boli i instinktivne odbrane od udarca rukom, davljenja, hvatova, situacija na podu i obuhvata oko tela.

KAKO DA PRAVILNO REAGUJEŠ POD EKSTREMNIM STRESOM I PREVAZIĐEŠ NEGATIVNE EMOCIJE

Ako bi trebalo da izaberem samo jednu stvar  iz samoodbrane koju bih morao da znam to bi bila KONTROLA STRESA. Ili straha, emocionalnog uzbuđenja, nazovite kako hoćete. Ko upravlja strahom, upravlja borbom. Ako dođe vreme da upotrebiš ovaj trening, bićeš spremna. Bez oklevanja. Bez straha. Tokom radinoce ćeš biti podvrgnuta posebno odabranim metodama koje će ti pokazati kako možeš da se nosiš sa stresom nasilne situacije, kako da kontrolišeš svoje emocionalno uzbuđenje i da ti pokaže šta sve može da uradi tvoj borbenih duh..

SHVATIĆEŠ METODE I TRIKOVE KOJE KORISTE RAZLIČITI PRESTUPNICI

Na više od 2h online predavanja koja su dostupna nakon radionice saznaćete ne samo kako da izbegnete i predupredite nasilje i rešite konflikt bez borbe već ćete saznati i motive različitih prestupnika, tipove nasilja i napadača i kroz koje sve korake prolaze socijalno i asocijalno nasilje. Uvidećeš šta pokreće različite tipove napadača i kakva je dinamika nasilne situacije za svaki od tipova. Upoznaćeš i koje taktike će funkcionisati prilikom suočavanja sa potencijalnim napadom, kao i one koje treba izbegavati. Upoznaćeš kako rade I šta žele napdači, kako da prepoznaš I izbegneš njihove zamke.

NAUČIĆEŠ KAKO MOŽEŠ DA POSTAVIŠ GRANICE KOJE ĆE BITI TVOJA LINIJA ODBRANE

Da li ti se nekad desilo da nešto nisi želela ali si ipak rekla “DA”? Da li ti stvara nelagodu to kad ti poznanik ili kolega dodiruje kosu ili ramena, ono kao prijateljski, ali ti ne želiš da ispadneš nepristojna i sasečeš to ponašanje? Uvidećeš koliko su važne granice u samoodbrani, kako da ih postaviš da ih i drugi poštuju i zašto su granice tvoja najbolja dugoročna strategija da budeš bezbedna.

KAKO DA KORISTIŠ ČUVENI PEPER SPREJ, ŠOKER I PRIRUČNA SREDSTVA

Da li si znala da u tvojoj torbi verovatno ima nekoliko predmeta koji mogu da se upotrebe za odbranu ili odvraćanje napada? Dobićeš priliku da vidiš šoker i peper sprej u akciji, upoznaš njihove prednosti nedostatke i  optimalnu taktiku za njihovu upotrebu.

DOBIĆEŠ ONO NAJVAŽNIJE-REALISTIČAN TRENING KOJI REPLICIRA STVARNOST

Osetićeš kako izgleda stvarni napad kroz potpunu replikaciju stvarnosti, simulacije i “role play” trening sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi. Kad je reč o realističnoj odbrani, ovo je osobina koju je teško pobediti.

3 8 1024x683 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
Jelena kurs za zene h188 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
Testimonial Milica TRENING h188 1 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
AFdZucry5rj6Dnt8PTcAbaLya12CosCDElgOs dON0Ag8ws954 p rw no edit 50085916360586 250x250 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar
Jelena tvrdi da joj je učešće na našim treninzima i dalje jedna od najboljih odluka.

“Učestvovala sam na kursu samoodbrane za žene i to mi je bila jedna od boljih stvari koje sam uradila za sebe. Tokom kursa postala sam svesnija opasnosti kojima su žene svakodnevno izložene, ali sam stekla i dobar uvid u psihu napadača. Sada se, uz naučene taktičke veštine za prevenciju napada, ali i tehnike samoodbrane osećam daleko sigurnije. Zbog ovog efekta sam nakon kursa morala da nastavim sa redovnim treninzima”

Jelena, Beograd

Milica i njeno iskustvo su primere kako i nakon napornog dana možeš da pronađeš snagu i učiniš nešto dobro za sebe

“Kreneš na trening, govoris sebi zašto ovo sebi radim nakon čitavog dana, šta će meni ovo u zivotu,ali ideš…a onda prođes kroz vrata sale i šta se dogodi? Celokupan stres dana i života, jednostavno svega, ostane ispred, a ti vidiš sve te ljude koji su došli isto kao i ti, da postanu bolji.I onda kreće….adrenalin skače,osmeh ne spada sa lica. I na kraju,budeš zadovoljan i srećan sto si dosao,bukvalno potpašeš sebe po ramenu”.

Milica, Beograd

Marina i dalje vežba tri puta nedeljno, iako je na prvom treningu bila pre skoro 4 godine

“Nikad se ranije nisam usuđivala da vežbam bilo šta što ima veze sa kontaktom borbom misleći da to nije za mene i da jednostavno neću moći da se snađem. Sve bi to predstavljalo izlazak iz moje zone komfora, a na to nisam bila spremna. Ili sam tako mislila. Nakon kursa sam nastavila da vežbam, naučila sam kako da se nosim sa fizičkim i emocionalnim stresom, postala sam sigurnija, odlučnija i jača. Za mene-najbolja stvar ikad”.

Marina, Kragujevac

Da li ste spremne da otkrijete svoju pravu snagu?
…plus da sa sobom ponesete upotrebljive veštine

Radionica traje 3,5 sata ili 210 minuta, od čega je 180 minuta predviđeno za samu radionicu i 30 minuta za simulaciju i sumiranje simulacije. Radionica se sastoji od instinktivnih i refleksnih tehnika Krav Mage za suočavanje sa nasiljem, taktika za izbegavanje i metoda koje garantuju transfer znanja kako bi na kraju polaznice bile sposobne da se obrane od ograničenog spektra situacija, ali onih koje su ubedljivo najčešće.

Pored toga u radionicu su uključeni i sledeći besplatni bonusi:
BONUS 1: Besplatna predavanja

Dobijaš i besplatan pristup predavanjima vezanim za samoodbranu, tačnije detaljno objašnjenim strategijama i taktikama koje će ti pomoći da izbegneš i preduprediš nasilje, razumeš šta žele napadači i kako da hendluješ svakog od njih.Ukupno više od 2h negeneričkih predavanja namenjenih isključivo samoodbrani za žene sa primerima.

BONUS 2: 2 besplatna ebook-a

Svim polaznicama poklanjamo  2 ebooka. Prvi “Izbegni nasilje” sadrži sve strategije i taktike koje su ti potrebne da izbegneš nasilje. Drugi “Budite bezbedni” sadrži više od 200 saveta kako da svoju svakodnevnicu i procedure koje će te očiniti tečkom metom, konkretno kako da budeš ono što, u samoodbrani, nazivamo “street smart”.

BONUS 3: Praktikum sa zadacima i dodatnim treningom

Na kraju kursa dobijaš i mini praktikum koji sadrži zadatke koji dodatno će utvrditi sve ono što si naučila na radionici, a odnosi se na fizičke veštine. Pored toga, u njemu ćete pronaći par vežbi koje će unaprediti tvoje preventivne obrasce ponašanja i koje možete da izvršite u realnom svetu kako biste postali teška meta, tj. osoba koju nije lako iznenaditi.

BONUS 4: 15% popusta za Kurs samoodbrane za žene “Atena”

Sve učesnice radionice dobijaju i vaučer za popust od 15% na naš kurs samoodbrane za žene “Atena” koji mogu da iskoriste u roku od 365 dana.

…i za prvih 10 prijavljenih BONUS 5: Izrada lične procene bezbednosti

Za 10 najbržih devojaka ćemo uraditi i procenu lične bezbednosti i daćemo ti 1 na 1 savete o tome kako možeš da učiniš sebe sigurnijom na osnovu rezultata. I ne samo to, ukoliko postoji neko mesto koje jednostavno ne možeš da zaobiđeš u svakodnevnom životu, a osećaš se nesigurno zbog toga, bukvalno ćemo fizički otići na to mesto i razraditi plan kako da rešimo tvoj problem.

Sad se već sigurno pitaš kad će radionica biti održana i koliko košta. Hajde odmah da pređemo na to i rešimo nedoumice.

Realna cena ovakve radionice sa svim bonusima je bar 40 eura, jer ovakav nivo edukacije, strukturu kursa i  alate koje koristimo da bismo imali što bolji transfer znanja  nećete pronaći nigde. I to nije najvažnije. Najvažnije je koliko se mi sami investiramo u razumevanje sadržaja na individualnom nivou svake polaznice.

I pored svega toga, ne želimo da iskorišćavamo novonastalu situaciju koja je stavila samoodbranu za žene pod svetla reflektora i zato dajemo staru “pred Korona” cenu od 2000 dinara za radionicu.

Termin održavanja radionice je 17.decembra od 13h do 16:30h. Radionica se održava u sali u Bulevaru Maršala Tolbuhina ( bivša Goce Delčeva) 38, u sali od 140 kvadrata sa mekom podlogom (tatami strunjače).

5 1024x683 - Radionica samoodbrane za žene u Beogradu - Decembar

Ova ponuda važi samo za ovu radionicu. Od sledeće radionice cena se povećava za 30% i ide na 3000 dinara.

210 minuta treninga najbolje samoodbrane

2+ sata online predavanja sa doživotnim pristupom

2 ebook-a potpuno besplatno

mini praktikum koji će ti pomoći da utvrdiš znanja koja si stekla na radionici

za 10 prvih prijavljenih besplatnu procenu lične bezbednosti i savete 1 na 1 kako da unaprediš svoju sigurnost

Top