Krav Maga women self defense
5816

Kurs samoodbrane za žene u Beogradu

Zamisli sledeće.
Lik za kog si mislila da te prati, zaista te prati.
Ali to si kasno shvatila, njegove ruke su već oko tebe…

Da li bi znala
šta da radiš u
nasilnoj situaciji?
Možda se prepoznaješ u ovome

Ti voliš druženje, izlaske i uživanje u životu. Bružna si, pažljiva, puna života, pružaš ljubav i boriš se svakog dana u nepravednom svetu oko tebe. Daješ i činiš puno svakog dana. Ponekad posmatraš druge žene oko sebe i samo ti u glavu dođe misao, koju si jednom negde čula, da se svaka 3. žena u toku svog života suoči sa fizičkim nasiljem. I onda se setiš…samo kad bi nestao taj glupi osećaj nesigurnosti i straha. Samo kad ti tih par bučnih likova koji se okupljaju na putu do prodavnice ne bi izazivali osećaj nesigurnosti i neodlučnosti. Ili kad ti jezivi komšija sa sprata ispod koji uvek stoji preblizu u liftu ne bi izazivao osećaj bespomoćnosti. I ne zaboravi onog kolegu zbog kog prevrćeš oči, koji te stalno nešto dodiruje, stalno pipka i koji stalno šalje poruke i uvek ima neki komentar na poslu koji je ti je degutantan. Pomalo je i on jeziv. I uvek je nekako tu kad si sama.

Nisi  jedina.

Ako ne preduzmeš ništa i praviš se da te stvari ne postoje, nećeš učiniti da nestanu. Još gore je da čekaš da se neke stvari dogode da bi preduzela nešto. Ali ne mora da bude tako. Zato je potrebno da pronađeš i veruješ u svoju snagu i kako sve možeš da zaštitiš sebe ili svoje voljene.

Žene treba da budu jake, sigurne i spremne.

Zbog toga je ponekad potrebno da budeš veća od života, preuzmeš odgovornost za sebe i uradiš ono što je neophodno da se uradi. Potrebno da ne samo da pronađeš već i da izgradiš svoju snagu i naučiš kako sve možeš da zaštitiš sebe ili svoje voljene. Bez oklevanja. Bez straha.

Naš kurs ti može pomoći u tome.
Najkompletniji kurs samoodbrane.
Realističan i dokazan sistem koji će ti otkriti tvoju pravu snagu i pokazati da si jača od straha.

Kurs samoodbrane koji smo nazvali “Atena”, po grčkoj boginji mudrosti i trezvenije strane rata, je jedinstven sistem za sve žene koje žele da steknu znanja kako da zaštitite sebe i druge, dok izgrađuju unutrašnju i spoljašnju snagu. Naš kurs je način na koji možete biti osnažene, sigurne u sebe i  svoje sposobnosti. Ovaj trening je za žene koje žele da se zaštite bez ograničenja. Ovo je najkompletniji, najrealističniji i najsvrsishodniji kurs samoodbrane koji ćete pronaći i  najsavršeniji trening za žene.

#1 prednost kursa: razvijen na osnovu iskustava i podataka iz stvarnosti i testiran u stvarnosti, ne u salama.

Preko 2 i po dekade isprobane prave samoodbrane iz stvarnih životnih situacija je pretočeno u trening za svaku osobu. Kurs koji smo nazvali “Atena” je predstavljen u zabavnom, živom, zanimljivom formatu dok vas vrlo temeljno priprema da zaštitite sebe i svoje najmilije.

Kurs samoodbrane dizajniran kroz oči žena, za žene.

Ovo je kurs zasnovan na podacima iz stvarnog sveta, kritičnim informacijama o izazovima sa kojima se suočavaju žene, uzimajući u obzir sve specifičnosti i razlike između muškaraca i žena, kao i prednosti koje žene mogu uspešno da iskoriste.

Iza isključivo fizički taktika: pun spektar samoodbrane.

Ovo definitivno nije još jedan generički kurs samoodbrane natrpan isključivo tehnikama (koje su i upitne upotrebljivosti). Naš kurs zasnovan na najpouzdanijim taktikama za izbegavanje i prevazilaženja nasilja pre nego što se uopšte desi i dokazanim tehnikama za suočavanje sa nasiljem i njegovim posledicama. Kurs koji se bavi navikama i pravilnim ponašanjem koje će ti omogućiti da izbegneš i preduprediš nasilje pre nego što dođe do prilike da nastane i desi se, ponašanjem par sekundi pre napada, šta raditi tokom napada i onim što treba učiniti nakon napada. Do sada ste sigurno znale da je borba poslednja opcija, a mi ćemo ti na kursu pokazati i zašto. I plus otkrićemo ti niz alata kako da mogućnost upotrebe fizičkih tehnika svedeš na apsolutni minimum.

Tako izgleda dobar obrazac ponašanja: prevencija kao prioritet + odbrana kao poslednje sredstvo.
3 4 500x900 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
NCP 0156 500x900 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
2 6 500x900 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu

STRATEGIJE, TAKTIKE I ALATE ZA IZBEGAVANJE POTENCIJALNO OPASNIH SITUACIJA

Cilj je uvek izbeći situaciju koja može da postane preteća, jer stavljamo jak akcenat na preventivne obrasce ponašanja i ranu identifikaciji opasnosti. Pokazaćemo ti kako da oslušneš i veruješ svojoj intuiciji, kako da na vreme primetiš da nešto nije u redu u tvom okruženju, kako da prepoznaš suptilne znakove da napad predstoji i vrlo važno, taktike kako da smiriš situaciju koristeći prave reči, govor tela I glas.

PRINCIPE, TAKTIKE I TEHNIKE KRAV MAGE KAKO DA SE NOSIŠ SA NASILNOM SITUACIJOM

U devedeset devet od sto slučajeva, odgovor neće biti nasilje. To će biti izbegavanje ili postavljanje granica. Ali onaj jedan put kada je nasilje odgovor, nemojte se zavaravati, tad će to biti jedini odgovor. Savladaćeš  udarce, slabe tačke, kako da udariš da stvarno boli i instinktivne odbrane od udarca rukom, davljenja, hvatova, situacija na podu i obuhvata oko tela.

KAKO DA PRAVILNO REAGUJEŠ POD EKSTREMNIM STRESOM I PREVAZIĐEŠ NEGATIVNE EMOCIJE

Ako bi trebalo da izaberem samo jednu stvar  iz samoodbrane koju bih morao da znam to bi bila KONTROLA STRESA. Ili straha, emocionalnog uzbuđenja, nazovite kako hoćete. Ko upravlja strahom, upravlja borbom. Ako dođe vreme da upotrebiš ovaj trening, bićeš spremna. Bez oklevanja. Bez straha. Tokom radinoce ćeš biti podvrgnuta posebno odabranim metodama koje će ti pokazati kako možeš da se nosiš sa stresom nasilne situacije, kako da kontrolišeš svoje emocionalno uzbuđenje i da ti pokaže šta sve može da uradi tvoj borbenih duh..

SHVATIĆEŠ METODE I TRIKOVE KOJE KORISTE RAZLIČITI PRESTUPNICI

Na više od 6h online predavanja saznaćete ne samo kako da izbegnete i predupredite nasilje i rešite konflikt bez borbe već ćete saznati i motive različitih prestupnika, tipove nasilja i napadača i kroz koje sve korake prolaze socijalno i asocijalno nasilje. Uvidećeš šta pokreće različite tipove napadača i kakva je dinamika nasilne situacije za svaki od tipova. Upoznaćeš i koje taktike će funkcionisati prilikom suočavanja sa potencijalnim napadom, kao i one koje treba izbegavati. Upoznaćeš kako rade I šta žele napdači, kako da prepoznaš I izbegneš njihove zamke.

NAUČIĆEŠ KAKO MOŽEŠ DA POSTAVIŠ GRANICE KOJE ĆE BITI TVOJA LINIJA ODBRANE

Da li ti se nekad desilo da nešto nisi želela ali si ipak rekla “DA”? Da li ti stvara nelagodu to kad ti poznanik ili kolega dodiruje kosu ili ramena, ono kao prijateljski, ali ti ne želiš da ispadneš nepristojna i sasečeš to ponašanje? Uvidećeš koliko su važne granice u samoodbrani, kako da ih postaviš da ih i drugi poštuju i zašto su granice tvoja najbolja dugoročna strategija da budeš bezbedna.

PUCAĆEŠ OD SAMOPOUZDANJA UTEMELJENOG NA TVOJIM KOMPETENCIJAMA

Mi verujemo da samopouzdanje proizilazi iz znanja i tako što iznova radiš ono što te je nekad plašilo. To je taj “krug kompetencija-samopouzdanja” koji počinje sa akcijom. Sa akcijom imamo polaznu tačku za razvoj kompetencija, jer ne možemo biti dobri ni u čemu dok ne probamo. . Jednom kada počnete da radite stvari koje su vas nekada plašile vaše samopouzdanje se povećava, a kada smo sigurniji, pokušavamo nove stvari i učimo, ponovo dobijajući još više kompetencija

KAKO DA KORISTIŠ ČUVENI PEPER SPREJ, ŠOKER I PRIRUČNA SREDSTVA

Da li si znala da u tvojoj torbi verovatno ima nekoliko predmeta koji mogu da se upotrebe za odbranu ili odvraćanje napada? Dobićeš priliku da vidiš šoker i peper sprej u akciji, upoznaš njihove prednosti nedostatke i  optimalnu taktiku za njihovu upotrebu.

NAPOKON ĆEŠ BITI U FORMI

Ili tačnije, radićeš 250 čučnjeva za 10 minuta ili čak 100 burpija za 10 minuta. Konačno ćeš da anuliraš tolike sate i sate sedenja i da izgradiš funkcionalnu snagu, tj. onu koja je potrebna za borbu ali i za svakodnevnicu.

DOBIĆEŠ ONO NAJVAŽNIJE-REALISTIČAN TRENING KOJI REPLICIRA STVARNOST

Osetićeš kako izgleda stvarni napad kroz potpunu replikaciju stvarnosti, simulacije i “role play” trening sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi. Iznenadilo bi te na koliko mesta gde se uvežbava “realistična samoodbrana” uopšte ne praktikuje ovaj vid treninga. Kad je reč o realističnoj odbrani, simulacije, scenariji i “role play” su formati treninga koju je teško pobediti i jedini način da se zatvori jaz između stvarne situacije i treninga.

3 8 1024x683 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Šta kažu devojke koje su već završile kurs?
AFdZucry5rj6Dnt8PTcAbaLya12CosCDElgOs dON0Ag8ws954 p rw no edit 50085916360586 150x150 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Marina i dalje vežba tri puta nedeljno, iako je kurs završila pre 4 godine

“Nikad se ranije nisam usuđivala da vežbam bilo šta što ima veze sa kontaktom borbom misleći da to nije za mene i da jednostavno neću moći da se snađem. Sve bi to predstavljalo izlazak iz moje zone komfora, a na to nisam bila spremna. Ili sam tako mislila. Nakon kursa sam nastavila da vežbam, naučila sam kako da se nosim sa fizičkim i emocionalnim stresom, postala sam sigurnija, odlučnija i jača. Za mene-najbolja stvar ikad”.

Marina, Kragujevac

Jelena kurs za zene h188 150x150 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Jelena tvrdi da joj je učešće na kursu i dalje jedna od najboljih odluka koju je donela

“Učestvovala sam na kursu samoodbrane za žene i to mi je bila jedna od boljih stvari koje sam uradila za sebe. Tokom kursa postala sam svesnija opasnosti kojima su žene svakodnevno izložene, ali sam stekla i dobar uvid u psihu napadača. Sada se, uz naučene taktičke veštine za prevenciju napada, ali i tehnike samoodbrane osećam daleko sigurnije. Zbog ovog efekta sam nakon kursa morala da nastavim sa redovnim treninzima”

Jelena, Beograd

Testimonial Milica TRENING h188 1 150x150 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Milica i njeno iskustvo su primere kako i nakon napornog dana možeš da pronađeš snagu i učiniš nešto dobro za sebe

“Kreneš na trening, govoris sebi zašto ovo sebi radim nakon čitavog dana, šta će meni ovo u zivotu,ali ideš…a onda prođes kroz vrata sale i šta se dogodi? Celokupan stres dana i života, jednostavno svega, ostane ispred, a ti vidiš sve te ljude koji su došli isto kao i ti, da postanu bolji.I onda kreće….adrenalin skače,osmeh ne spada sa lica. I na kraju,budeš zadovoljan i srećan sto si dosao,bukvalno potpašeš sebe po ramenu”.

Milica, Beograd

U okviru kursa samoodbrane dobijaš:
… a sve u svrhu toga da postaneš sigurnija, spremnija i jača:

Kurs samoodbrane traje 3 meseca i uključuje 36 treninga koji se održavaju 3x nedeljno u trajanju od 60-70 minuta. Na treninzima se uče instinktivne i refleksne tehnike Krav Mage za suočavanje sa nasiljem, taktike za izbegavanje sukoba i sve to pomoću metoda koje garantuju transfer znanja kako bi na kraju polaznice bile sposobne da se odbrane od širokog spektra situacija.
Pored toga kurs uključuje i dodatne bonuse i aktivnosti

BONUS 1: Više od 6h online predavanja

Dobijaš i besplatan pristup predavanjima vezanim za samoodbranu, tačnije detaljno objašnjenim strategijama i taktikama koje će ti pomoći da izbegneš i preduprediš nasilje, razumeš šta žele napadači i kako da hendluješ svakog od njih.Ukupno više od 6h negeneričkih predavanja sa primerima namenjenih isključivo samoodbrani za žene.

BONUS 2: 6h grupnih sesija sa psihologom

U okviru kursa su uključene i 4 grupne sesije sa psihologom, uživo i online, u trajanju od po 90 minuta po posebno skrojenom planu koji treba da podrži naše napore sa treninga.

BONUS 3: 3 tematska treninga i 3 treninga na otvorenom

U okviru kursa imamo 3 posebna tematska treninga na kojima ćemo da pokrijemo situacije sa više napadača, borbu unutar automobila i zaštitu 3. lica. Pored toga, uključeni su i treninzi na otvorenom tj.na realnim lokacijama, kao dodatak na redovnom trening režimu

BONUS 4: Naše tajno oružje-praktikum u PDF formatu

Dobijate naše tajno oružje, praktikum, koj je pravo malo umetničko delo, u kom beležite bukvalno sve što učite na kursu, rešavate zadatke i pratite ostvarenost domaćih zadataka. Ujedno, možete da pratite i svoj napredak na fizičkom planu.

BONUS 5: Scenario trening, simulacije i “role play” trening

U toku kursa ćete imati minimum 3 scenario treninga sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi, nekoliko simulacija realnih situacija i stalni “role play” trening koji će nam dati odgovarajući okvir i kontekst u kome možemo da koristimo naše veštine izbegavanja i suočavanja sa nasiljem.

Sad se već sigurno pitaš kad počinje kurs i koliko košta. Hajde odmah da pređemo na to i rešimo nedoumice.

Realna cena ovakvog kursa je bar 300 eura, jer ovakav nivo edukacije, strukturu kursa i  alate koje koristimo da bismo imali što bolji transfer znanja  nećete pronaći nigde. I to nije najvažnije. Najvažnije je koliko se mi sami investiramo u napredak i razvoj svake polaznice.

I pored svega toga, još samo ovaj put, dajemo nižu cenu od 18000 dinara za sva 3 meseca kursa. Kurs se može platiti u 2 rate. Prva rata se plaća nakon prvog treninga, a druga za 15 dana.

Kad počinje kurs, koji su termini i gde se vežba?

Početak kursa je planiran za 17.januar 2023. godine. Termini održavanja treninga su utorak-četvrtak 21h i subota 11h. Treninzi se održavaju u sali u Bulevaru Maršala Tolbuhina ( bivša Goce Delčeva) 38 na Novom Beogradu u sali od 140 kvadrata sa mekom podlogom (tatami strunjače).

3 11 1024x683 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu

Broj polaznica kursa je ograničen. Onog trenutka kad budemo popunili predviđen broj mesta na kursu, stopiraćemo dalju prijavu. Sledeću šansu za učešće na kursu ćete imati tek za minimum 6 meseci.

36 treninga od 60-75 minuta

6+ sati online predavanja sa doživotnim pristupom

6 grupnih sesija sa psihologom

3 tematska treninga

3 treninga na otvorenom

3 scenarija, 6-10 simulacija i „role play“ treninga

Praktikum u PDF-u koji sadrži domaće zadatke, testove, podsetnike i praćenje progresa

Top