3 11 749x500 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
1776

Kurs samoodbrane za žene u Beogradu

Zamisli sledeće.
Lik za kog si mislila da te prati, zaista te prati.
Ali to si kasno shvatila, njegove ruke su već oko tebe…

Da li bi znala
šta da radiš u
nasilnoj situaciji?
Možda se prepoznaješ u ovome

Ti voliš druženje, izlaske i uživanje u životu. Bružna si, pažljiva, puna života, pružaš ljubav i boriš se svakog dana u nepravednom svetu oko tebe. Daješ i činiš puno svakog dana. Ponekad posmatraš druge žene oko sebe i samo ti u glavu dođe misao, koju si jednom negde čula, da se svaka 3. žena u toku svog života suoči sa fizičkim nasiljem. I onda se setiš…samo kad bi nestao taj glupi osećaj nesigurnosti i straha. Samo kad ti tih par bučnih likova koji se okupljaju na putu do prodavnice ne bi izazivali osećaj nesigurnosti i neodlučnosti. Ili kad ti jezivi komšija sa sprata ispod koji uvek stoji preblizu u liftu ne bi izazivao osećaj bespomoćnosti. I ne zaboravi onog kolegu zbog kog prevrćeš oči i koji sve lajkuje, šalje poruke i uvek ima neki komentar na poslu koji je na granici degutantnog. Pomalo je i on jeziv. I uvek je nekako tu kad si sama.

Nisi  jedina.

Ako ne preduzmeš ništa i praviš se da te stvari ne postoje, nećeš učiniti da nestanu. Još gore je da čekaš da se neke stvari dogode da bi preduzela nešto. Ali ne mora da bude tako. Zato nekad jednostavno moraš da budeš veća od života. Zato je potrebno da pronađeš i veruješ u svoju snagu i kako sve možeš da zaštitiš sebe ili svoje voljene.

Zato nekad jednostavno moraš da budeš veća od života.

Zato je potrebno da pronađeš i veruješ u svoju snagu i kako sve možeš da zaštitiš sebe ili svoje voljene. Bez oklevanja. Bez straha. Žena treba da bude jaka, sigurna i spremna.

Naš kurs ti može pomoći u tome.
Najkompletniji kurs samoodbrane.
Realističan i dokazan sistem koji će ti otkriti tvoju pravu snagu i pokazati da si jača od straha.

Kurs samoodbrane koji smo nazvali “Atena”, po grčkoj boginji mudrosti i trezvenije strane rata, je jedinstven sistem za sve žene koje žele da steknu znanja kako da zaštitite sebe i druge, dok izgrađuju unutrašnju i spoljašnju snagu. Naš kurs je način na koji možete biti osnažene, sigurne u sebe i  svoje sposobnosti. Ovaj trening je za žene koje žele da se zaštite bez ograničenja. Ovo je najkompletniji, najrealističniji i najsvrsishodniji kurs samoodbrane koji ćete pronaći i  najsavršeniji trening za žene.

#1 prednost kursa: razvijen na osnovu iskustava i podataka iz stvarnosti i testiran u stvarnosti, ne u salama.

Preko 2 i po dekade isprobane prave samoodbrane iz stvarnih životnih situacija je pretočeno u trening za svaku osobu. Kurs koji smo nazvali “Atena” je predstavljen u zabavnom, živom, zanimljivom formatu dok vas vrlo temeljno priprema da zaštitite sebe i svoje najmilije.

Kurs samoodbrane dizajniran kroz oči žena, za žene.

Ovo je kurs zasnovan na podacima iz stvarnog sveta, kritičnim informacijama o izazovima sa kojima se suočavaju žene, uzimajući u obzir sve specifičnosti i razlike između muškaraca i žena, kao i prednosti koje žene mogu uspešno da iskoriste.

Iza isključivo fizički taktika: pun spektar samoodbrane.

Ovo definitivno nije još jedan generički kurs samoodbrane natrpan isključivo tehnikama (koje su i upitne upotrebljivosti).Naš kurs zasnovan na najpouzdanijim taktikama za izbegavanje i prevazilaženja nasilja pre nego što se uopšte desi i dokazanim tehnikama za suočavanje sa nasiljem i njegovim posledicama. Kurs koji se bavi navikama i pravilnim ponašanjem koje će ti omogućiti da izbegneš i preduprediš nasilje pre nego što dođe do prilike da nastane i desi se, ponašanjem par sekundi pre napada, šta raditi tokom napada i onim što treba učiniti nakon napada. Do sada ste sigurno znale da je borba poslednja opcija, a mi ćemo ti na kursu pokazati i zašto. I plus otkrićemo ti niz alata kako da mogućnost upotrebe fizičkih tehnika svedeš na apsolutni minimum.

Tako izgleda dobar obrazac ponašanja: prevencija kao prioritet + odbrana kao poslednje sredstvo.
2 6 500x1000 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
3 4 500x900 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu

STRATEGIJE, TAKTIKE I ALATE ZA IZBEGAVANJE POTENCIJALNO OPASNIH SITUACIJA

“Cilj je uvek izbeći situaciju koja može da postane preteća, jer stavljamo jak akcenat na preventivne obrasce ponašanja i ranu identifikaciji opasnosti. Pokazaćemo ti kako da oslušneš i veruješ svojoj intuiciji, kako da na vreme primetiš da nešto nije u redu u tvom okruženju, kako da prepoznaš suptilne znakov da napad prestoji i vrlo važno, taktike kako da smiriš situaciju koristeći prave reči, govor tela I glas.

PRINCIPE, TAKTIKE I TEHNIKE KRAV MAGE KAKO DA SE NOSIŠ SA NASILNOM SITUACIJOM

U devedeset devet od sto slučajeva, odgovor neće biti nasilje. To će biti izbegavanje ili deeskalacija. Ali onaj jedan put kada je nasilje odgovor, nemojte se zavaravati, tad će to biti jedini odgovor. Savladaćeš  udarce, slabe tačke, kako da udariš da stvrno boli i instinktivne odbrane od davljenja, gušenja, hvatova, pretnje nožem i napada vezanih za specifične lokacije.

KAKO DA PRAVILNO REAGUJEŠ POD EKSTREMNIM STRESOM I PREVAZIĐEŠ NEGATIVNE EMOCIJE

Ako bi trebalo da izaberem samo jednu stvar  iz samoodbrane koju bih morao da znam to bi bila KONTROLA STRESA. Ili straha, emocionalnog uzbuđenja, nazovite kako hoćete. Ko upravlja strahom, upravlja borbom. Ako dođe vreme da upotrebiš ovaj trening, bićeš spremna. Bez oklevanja. Bez straha. Tokom kursa biti podvrgnut posebnom mentalnom treningu koji će vam izgraditi borbeni duh, sposobnost da brzo “okrenete prekidač” u glavi, iskoristite vizuelizaciju kao svog najvećeg saveznika I sl.

SHVATIĆEŠ METODE I TRIKOVE KOJE KORISTE RAZLIČITI PRESTUPNICI

Na više od 8h predavanja saznaćete ne samo kako  da izbegnete i predupredite nasilje i rešite konflikt bez borbe već ćete saznati i motive različitih prestupnika, tipove nasilja i napadača i kroz koje sve korake prolaze socijalno i asocijalno nasilje. Uvidećeš šta pokreće različite tipove napadača i kakva je dinamika nasilne situacije za svaki od tipova. Upoznaćeš i koje taktike će funkcionisati prilikom suočavanja sa potencijalnim napadom, kao i one koje treba izbegavati. Upoznaćeš kako rade I šta žele napdači, kako da prepoznaš I izbegneš njihove zamke.

PUCAĆEŠ OD SAMOPOUZDANJA UTEMELJENOG NA TVOJIM KOMPETENCIJAMA

Mi verujemo da samopouzdanje proizilazi iz znanja i tako što iznova radiš ono što te je nekad plašilo. To je taj “krug kompetencija-samopouzdanja” koji počinje sa akcijom. Sa akcijom imamo polaznu tačku za razvoj kompetencija, jer ne možemo biti dobri ni u čemu dok ne probamo. . Jednom kada počnete da radite stvari koje su vas nekada plašile vaše samopouzdanje se povećava, a kada smo sigurniji, pokušavamo nove stvari i učimo, ponovo dobijajući još više kompetencija

KAKO DA KORISTIŠ ČUVENI PEPER SPREJ, ŠOKER I PRIRUČNA SREDSTVA

Da li si znala da u tvojoj torbi verovatno ima nekoliko predmeta koji mogu da se upotrebe za odbranu ili odvraćanje napada? Dobićeš priliku da vidiš šoker i peper sprej u akciji, upoznaš njihove prednosti nedostatke i  optimalnu taktiku za njihovu upotrebu.

NAPOKON ĆEŠ BITI U FORMI

Ili tačnije, radićeš 250 čučnjeva za 10 minuta ili čak 100 burpija za 10 minuta. Možda ti izgleda neverovatno, ali samo tako izgleda.

DOBIĆEŠ ONO NAJVAŽNIJE-REALISTIČAN TRENING KOJI REPLICIRA STVARNOST

Osetićeš kako izgleda stvarni napad kroz potpunu replikaciju stvarnosti, simulacije i “role play” trening sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi. Kad je reč o realističnoj odbrani, ovo je osobina koju je teško pobediti.

3 8 1024x683 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Jelena kurs za zene h188 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Testimonial Milica TRENING h188 1 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
AFdZucry5rj6Dnt8PTcAbaLya12CosCDElgOs dON0Ag8ws954 p rw no edit 50085916360586 250x250 - Kurs samoodbrane za žene u Beogradu
Jelena je učestvovala u prvom kursu i još uvek tvrdi kako joj je ta odluka jedna od najboljih.

“Učestvovala sam na kursu samoodbrane za žene i to mi je bila jedna od boljih stvari koje sam uradila za sebe. Tokom kursa postala sam svesnija opasnosti kojima su žene svakodnevno izložene, ali sam stekla i dobar uvid u psihu napadača. Sada se, uz naučene taktičke veštine za prevenciju napada, ali i tehnike samoodbrane osećam daleko sigurnije. Zbog ovog efekta sam nakon kursa morala da nastavim sa redovnim treninzima”

Jelena, Beograd

Kurs je na Milicu delovao potpuno terapeutski iako joj je teško padalo da se pokrene na kraju dana

“Kreneš na trening, govoris sebi zašto ovo sebi radim nakon čitavog dana, šta će meni ovo u zivotu,ali ideš…a onda prođes kroz vrata sale i šta se dogodi? Celokupan stres dana i života, jednostavno svega, ostane ispred, a ti vidiš sve te ljude koji su došli isto kao i ti, da postanu bolji.I onda kreće….adrenalin skače,osmeh ne spada sa lica. I na kraju,budeš zadovoljan i srećan sto si dosao,bukvalno potpašeš sebe po ramenu”.

Milica, Beograd

Marina i dalje vežba tri puta nedeljno, iako je kurs završila pre skoro 4 godine

“Nikad se ranije nisam usuđivala da vežbam bilo šta što ima veze sa kontaktom borbom misleći da to nije za mene i da jednostavno neću moći da se snađem. Sve bi to predstavljalo izlazak iz moje zone komfora, a na to nisam bila spremna. Ili sam tako mislila. Nakon kursa sam nastavila da vežbam, naučila sam kako da se nosim sa fizičkim i emocionalnim stresom, postala sam sigurnija, odlučnija i jača. Za mene-najbolja stvar ikad”.

Marina, Kragujevac

Kurs samoodbrane traje 3 meseca i uključuje 36 treninga koji se održavaju 3x nedeljno po 60-70 minuta.

U okviru kursa dobijate pristup online predavanjima koja treba da vam pojasne dinamiku nasilja, različite tipove nasilja i šta je to što pokreće njegove aktere, kako da percepiraš i previđaš okruženje i ljude u njemu, kao i kako da stvorite mentalni sklop za borbu. Pristup ovim predavanjima dobijate doživotno.

Dobijate naše tajno oružje, praktikum, koj je pravo malo umetničko delo, u kom beležite bukvalno sve što učite na kursu, rešavate zadatke i pratite ostvarenost domaćih zadataka. Ujedno, možete da pratite i svoj napredak na fizičkom planu.

U kurs je uključeno i 6 grupnih sesija sa psihologom gde ćete raditi po posebno skrojenom planu uz apsolutnu i garantovanu poverljivost

Treninzi na realnim lokacijama, situacioni (auto, parking, skučen prostor) i tematski treninzi (anitkidnap, anti-rape, home invasion) su dodatak na redovni trening režim,a na to treba dodati periodične simulacije i scenario trening sa napadačima u punoj zaštitnoj opremi kako bi sve bio što realnije.

Sad se već sigurno pitaš kad počinje kurs i koliko košta. Hajde odmah da pređemo na to i rešimo nedoumice.

Početak kursa je planiran za 4. oktobar 2022. godine.

Realna cena ovakvog kursa je bar 300 eura, jer ovakav nivo edukacije, strukturu kursa i  alate koje koristimo da bismo imali što bolji transfer znanja  nećete pronaći nigde. I to nije najvažnije. Najvažnije je koliko se mi sami investiramo u napredak i razvoj svake polaznice.

I pored svega toga, još samo ovaj put, dajemo nižu cenu od 18000 dinara za sva 3 meseca kursa. I ne samo to, ako se prijaviš do 25. septembra, možeš da računaš na popust od 20% tako je ukupna cena kursa 15000 dinara za sva 3 meseca. Kurs se može platiti u 2 rate. Prva rata se plaća nakon prvog treninga, a druga za 15 dana.

Termini održavanja treninga su utorak-četvrtak 21h i subota 11h.  Treninzi se održavaju u sali u Bulevaru Maršala Tolbuhina ( bivša Goce Delčeva) 38, u sali od 140 kvadrata sa mekom podlogom (tatami strunjače).

Ova ponuda važi do 25. septembra. Nakon toga cena se vraća na 18000 dinara, jer nam kasnija prijava stvara dodatni posao u momentima kad treba da se potpuno fokusiramo na kurs, profile polaznica, prilagođavanje i fino doterivanje programa.

36 treninga od 60-75 minuta

8+ sati online predavanja sa doživotnim pristupom

6 grupnih sesija sa psihologom

6 scenarija,12 simulacija i „role play“ treninge

3 tematska treninga

Praktikum u PDF-u koji sadrži domaće zadatke, testove, podsetnike i praćenje progresa

Top